Útkövető

Tartalom megjelenítő

Cégvezetés, vagyonkezelők

Simon Péter
vezérigazgató


A Külkereskedelmi Főiskolán 1994-ben, a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem pénzügy szakirányán 1997-ben szerzett diplomát. 1995-től a Dunainvest Tőzsdeügynökségnél befektetési tanácsadó, 1999-től a CIB Alapkezelőnél kötvény portfoliókezelő, később vagyonkezelési igazgató-helyettes. 2004-ben üzletfejlesztési menedzserként csatlakozott az OTP Alapkezelő csapatához. 2007-től üzletfejlesztési igazgató, az igazgatóság tagja. Felelősségi területe a termékfejlesztés irányítása és a leánycégek szakmai felügyelete. 2008-ban megszerezte a CFA minősítést, 2009-ben elvégezte a Common Purpose Meridián vezetőképző programját. 2011-től a Romaster Alapítvánnyal együttműködésben hátrányos helyzetű diákokat mentorál. 2020. október 1-től a Raiffeisen Befektetési Alapkezelő Zrt. vezérigazgatója.

 

Váradi Zoltán, CFA
vezérigazgató-helyettes
Mid Office vezető


A pécsi Janus Pannonius Tudományegyetemen szerzett diplomát 1995-ben monetáris szabályozás szakon. Az üzemgazdász diploma megszerzése után 1992 őszétől egy évet a belgiumi Leuven egyetemén tanult, többek között portfolió menedzsmentet. 1995. augusztusában kezdett dolgozni az Investor MKB Befektetés Alapkezelő Rt.-nél, majd fél év elteltével a Daewoo Értékpapír Rt-nél helyezkedett el, mint részvénypiaci elemző. 1998. márciusában a Rabobank Befektetési Rt.-hez került, ahol elemzőként, majd alapkezelőként dolgozott. 1998/99-ben a Nemzetközi Bankárképző Központ által indított tanfolyam keretében megszerezte az Európai Befektetés Elemzők Szövetségének (EFFAS) diplomáját. 2007-ben CFA diplomát szerzett. 2000. márciusában az OTP Értékpapír Rt. vagyonkezelési területén vette át a részvény eszközcsoport menedzselését. 2001. márciusától az Europool Befektetési Alapkezelő Rt-nél látott el vagyonkezelési feladatokat. A Raiffeisen Befektetési Alapkezelő Zrt. munkájában 2001. szeptemberétől vesz részt, kezdetben a részvény eszközcsoport menedzsereként, később befektetési vezetőként, majd 2009-től vezérigazgató helyettesként.

 

Pekár Dávid, CFA
befektetési igazgató


Pekár Dávid 2013-ban végzett a Budapesti Corvinus Egyetem befektetés-elemző szakán. Ugyanebben az évben csatlakozott a Raiffeisen Alapkezelő csapatához, ahol kezdetben a kockázatkezelési rendszerek és módszerek kialakításával foglalkozott, majd 2015-től portfólió menedzserként folytatta pályafutását. Munkája mellett befektetések témakörben órákat tartott a Corvinus Egyetemen. 2018-ban a kapcsolódó vizsgák teljesítésével CFA oklevelet szerzett. A 2016-os év második felében megalkotta a Raiffeisen Alapkezelő új, stratégiai jelentőségű termékcsaládjának, a Raiffeisen Megoldás Alapcsaládnak a termékkoncepcióját. A koncepció sikerét jól jelzi, hogy a Megoldás Alapcsalád az 1. helyen végzett az RBI (Raiffeisen Bank International) által meghirdetett "Best Asset Management Company" verseny "Most Successful Product Launch" kategóriájában, a közép-kelet-európai régióban, illetve az EMEA Banking Awards 2017 "Best product launch" kategóriájában szintén első helyezést ért el. 2020-ban, a Privátbankár.hu - Klasszis 2020 alapkezelői díjátadóján az év feltörekvő portfólió menedzserév választották.2022-től vezeti az értékpapír portfólió menedzsment csapatot, jelenleg közvetlenül a Raiffeisen Etalon Alapot kezeli.  

 

Szakáll Gábor
portfólió menedzser


2013 áprilisában csatlakozott a Raiffeisen Bankhoz vállalati hitelkockázat elemzőként. A megelőző időszakban munkahelyein szintén vállalati ügyfelek kockázat-elemzésével és kezelésével foglalkozott. A banki karrier mellett több mint 25 éves részvénypiaci tapasztalattal rendelkezik. 2019. óta erősíti a Raiffeisen Alapkezelő csapatát, kezdetben részvényelemzőként, 2021. óta pedig portfólió menedzserként. Szakterülete a részvénypiac, felelősségi körébe tartoznak a Raiffesien Forte, Raiffeisen ESG Nemzetközi Részvény, Raiffeisen Megatrend ESG Részvény és a Raiffeisen Nyersanyag Alapok.

 

Pál Roland
portfólió menedzser


2016-ban végzett a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem gazdálkodási és menedzsment szakán, majd 2020-ban teljesítette a CEFA-EFFAS Befektetés-elemzői Programot. Szakmai pályafutását a Portfolio.hu gazdasági portálnál kezdte makrogazdasági elemzőként, később a Generali Alapkezelőnél dolgozott portfólió menedzserként. A Raiffeisen Befektetési Alapkezelőhöz 2021 januárjában csatlakozott portfólió menedzserként.


Borboly István
portfólió menedzser


Borboly István 2022-ben szerzett diplomát a Budapesti Corvinus Egyetemem pénzügy és számviteli szakon, mellette jelenleg az Eötvös Loránd Tudományegyetem pénzügy mesteri képzésén vesz részt. 2019 és 2022 között a Heller Farkas Szakkollégium tagja volt, ahol lehetősége volt szakmai konferencia, illetve tőzsdei verseny szervezésében való részvételre. 2021 és 2022 között a Morgan Stanley-nél dolgozott, mint pénzügyi gyakornok. A Raiffeisen Befektetési Alapkezelőhöz 2022 júniusában csatlakozott portfolió menedzser gyakornokként, és 2024. óta pedig junior portfolió menedzserként erősíti az Alapkezelő csapatát.
 

Pödör Ádám
ingatlanbefektetési vezető


Közgazdasági tanulmányait a Budapesti Gazdasági Főiskola Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi karán végezte. 2009. és 2017. között a Cushman & Wakefield Asset Services szakembereként kiskereskedelmi, iroda és lakóingatlanok management feladatait látta el. 2017. óta a Raiffeisen Befektetési Alapkezelő Zrt. ingatlan vagyonkezelője, ahol munkája során részt vett az Ingatlan Alap belső folyamatainak újragondolásában és együtt dolgozott a gazdálkodással, üzemeltetéssel és bérbeadással foglalkozó külsős munkatársakkal is. 2023 áprilisától az ingatlanbefektetési terület vezetője. Ádám elkötelezett híve a fenntartható fejlődésnek, az energiatakarékos és környezetbarát ingatlangazdálkodásnak.

 

Laczkó Márton
ingatlanvagyon-kezelő

Laczkó Márton településmérnökként végzett a Szent István Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi karán. 2015 júliusa óta tartozik a Raiffeisen Bank kötelékébe és 2017-ben csatlakozott a Raiffeisen Alapkezelő ingatlanos csapatához, ahol jelenleg a Raiffeisen Ingatlan Alap irodaházi és ipari ingatlan portfóliója tartozik a vagyonkezelésébe. Előtte másfél évig a DAV Management Kft. (Raiffeisen leányvállalat) csapatában a biatorbágyi Premier Outlet III. ütem vagyonkezelési feladatait látta el, valamint aktív résztvevője volt az ingatlan értékesítésének is. Korábban 2013-tól a Cushman & Wakefield nemzetközi ingatlantanácsadó ingatlankezelőjeként (property manager) a JP Morgan magyarországi ingatlan portfóliójának (52.000 nm irodaházi bérterülettel) kezelése volt a feladata. Azt megelőzően 4 évig dolgozott külföldi befektetők lakó és kereskedelmi ingatlanjainak kezelésében.

Kovács Melinda
ingatlanvagyon-kezelő

Melinda a Debreceni Egyetemen végzett közgaszdászként, Nemzetközi Közgazdaságtan szakirányon. Eddigi, közel 20 éves ingatlanpiaci pályafutása során több nagy nemzetközi ingatlanfejlesztő és -tanácsadó cégnél szerzett széleskörű tapasztalatot az irodafejlesztés és -bérbeadás, illetve tranzakció menedzsment területén. Kiemelten fontosnak tartja a Skanska és az Atenor kötelékében eltöltött összesen 10 évet, ahol bérbeadási vezetőként, illetve bérbeadási- és fejlesztési menedzserként több környezettudatos szellemben épült irodaház és irodapark fejlesztésében vett részt, illetve bérlőkkel való feltöltéséért felelt. A Raiffeisen Befektetési Alapkezelő csapatához 2024 januárjában csatlakozott, ahol az ingatlan portfólió egy részének teljes körű vagyonkezelési feladatait látja el.
 

 

Dócs János
műszaki vagyonkezelő


Dócs János a Budapesti Műszaki Egyetem Építőmérnöki Karán szerezte meg diplomáját 1988-ban, majd posztgraduális képzés keretében épületenergetikai szakértői jogosultságot szerzett. Szakmai pályafutása elején tartószerkezet tervezői, kivitelezői, projekt menedzseri és műszaki ellenőri gyakorlatot szerzett Magyarországon és külföldön, elsősorban nemzetközi hátterű építőipari szereplők munkatársaként. A BECCO Ltd. projekt menedzsereként a Telki lakópark és az Atrinova irodaház építésében, a DuPont Conoco Kft. színeiben a JET kiskereskedelmi hálózat kiépítésében, majd 15 éven keresztül a Bernheim Comofi Kft. ingatlanfejlesztő vállalat műszaki igazgatójaként majd ügyvezetőjeként irodaházak, mint például a Szépvölgyi Business Park és a Kálmán Imre Office Building fejlesztésében vállalt szerepet. A Raiffeisen Ingatlan Alaphoz 2018 végén csatlakozott műszaki vagyonkezelő munkakörben, feladata a több, mint húsz épületből álló ingatlan portfólió felújítási programjának és műszaki üzemeltetési feladatainak megvalósítása.Törő Bálint
stratégiai beszerző


2005-ben végzett a Budapesti Műszaki Főiskola gazdasági szakirányán. Szakmai tapasztalatait 2006-tól a DKG-EAST Zrt. csapatában szerezte, ahol beszerző munkatársként, dolgozott. 2023 – ban csatlakozott a Raiffeisen Befektetési Alapkezelőhöz stratégiai beszerzőként, a Raiffeisen előtt OTP-nél töltött be hasonló pozíciót. Jelenleg az Ingatlan Alap beszerzéseiért felel felelősségi körébe tartozik az Ingatlan Alapkezelő beszerzési politikájának betartása külső-belső partnerekkel történő kapcsolattartás, beszerzési tevékenységének koordinálása.
 

Gyetvai Károly
Vezető értékesítés-támogató


2007-ben végzett a Budapesti Corvinus Egyetem marketing szakirányán. 2008-ban csatlakozott az OTP Alapkezelő Zrt. csapatához, ahol kezdetben marketing munkatársként, majd marketing tanácsadóként dolgozott. 2018. augusztusa óta a Raiffeisen Befektetési Alapkezelő Zrt. vezető értékesítés támogatója. Felelősségi körébe tartozik az Alapkezelő külső-belső kommunikációjának illetve marketing tevékenységének koordinálása, valamint a forgalmazói hálózat értékesítés támogatása.