Cégvezetés, portfólió menedzserek

Bálint Attila
vezérigazgató


Diplomáját a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem - Gazdálkodási Karán szerezte 1996-ban. 2007-ben másoddiplomázott az ELTE Jogi Szakokleveles Közgazdászképzésén. Pályafutását a Raiffeisen Bank Zrt. budapesti régiójának Private Banking befektetési tanácsadójaként kezdte, később csoportvezető lett. 2000-től a Private Banking üzletág vezetője, ügyvezető igazgató. 2015 októbere óta a Raiffeisen Befektetési Alapkezelő Zrt. vezérigazgatója.

 

Váradi Zoltán, CFA
vezérigazgató-helyettes
befektetési vezető


A pécsi Janus Pannonius Tudományegyetemen szerzett diplomát 1995-ben monetáris szabályozás szakon. Az üzemgazdász diploma megszerzése után 1992 őszétől egy évet a belgiumi Leuven egyetemén tanult, többek között portfolió menedzsmentet. 1995. augusztusában kezdett dolgozni az Investor MKB Befektetés Alapkezelő Rt.-nél, majd fél év elteltével a Daewoo Értékpapír Rt-nél helyezkedett el, mint részvénypiaci elemző. 1998. márciusában a Rabobank Befektetési Rt.-hez került, ahol elemzőként, majd alapkezelőként dolgozott. 1998/99-ben a Nemzetközi Bankárképző Központ által indított tanfolyam keretében megszerezte az Európai Befektetés Elemzők Szövetségének (EFFAS) diplomáját. 2007-ben CFA diplomát szerzett. 2000. márciusában az OTP Értékpapír Rt. vagyonkezelési területén vette át a részvény eszközcsoport menedzselését. 2001. márciusától az Europool Befektetési Alapkezelő Rt-nél látott el vagyonkezelési feladatokat. A Raiffeisen Befektetési Alapkezelő Zrt. munkájában 2001. szeptemberétől vesz részt, kezdetben a részvény eszközcsoport menedzsereként, később befektetési vezetőként, majd 2009-től vezérigazgató helyettesként.

 

Scharek Zoltán, MRICS
vezérigazgató-helyettes
ingatlanbefektetési vezető


Alapdiplomáját a Kereskedelmi Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Főiskola kereskedelmi szakán, okleveles ingatlanszakértő diplomáját pedig a Budapesti Műszaki Egyetem és a Nottingham Trent University posztgraduális képzésén szerezte. 2002-ben az Európa Alapkezelő potenciális befektetési lehetőségeinek felkutatása volt a feladata, 2004 után az ingatlanbefektetésekkel kapcsolatos üzemeltetési feladatok irányításáért felelt üzemeltetési igazgatóként, de részt vett az alap új befektetés döntésének meghozatalában, 2006-tól az igazgatóság tagja. 2008-tól a Cushman & Wakefield nemzetközi ingatlantanácsadó ingatlan- és vagyonkezelési üzletágának társigazgatója 2011-től felelős partnere. Munkája során megduplázta a kezelt ingatlanportfóliót és olyan emblematikus ingatlanok tartoztak csapatának kezelésébe, mint az Aréna Pláza, számos Park Center, a Pólus vagy a Park Átrium irodaház. 2016-ban a Biggeorge Property Zrt.-nél felelt a kereskedelmi ingatlanok kezeléséért. 2017 elejétől a Raiffeisen Befektetési Alapkezelő Zrt. vezérigazgató helyettese és ingatlanbefektetési vezetője, feladata az Raiffeisen Ingatlan Alap közel 150.000 nm bérbeadható ingatlanaival kapcsolatos aktív vagyongazdálkodás teljes megvalósítása.

 

Lencsés Gyula, CFA
portfólió menedzser


A Corvinus Egyetemen és az ELTE-n tanult pénzügyi matematikát, emellett CFA charterholder. 2012 óta dolgozik a Raiffeisen Alapkezelőnél, előbb kockázatkezelőként, majd 2013 októbere óta portfólió menedzserként. Kezdetben likviditási és kötvény-, majd 2015 januárja óta már abszolút hozamcélú alapokat is kezel, valamint foglalkozott pénztári portfóliók vagyonkezelésével is. Több, mint 60 milliárd forint kezelése tartozik jelenleg a felelősségi körébe.

 

Pekár Dávid, CFA
portfólió menedzser


Pekár Dávid 2013-ban végzett a Budapesti Corvinus Egyetem befektetés-elemző szakán. Ugyanebben az évben csatlakozott a Raiffeisen Alapkezelő csapatához, ahol kezdetben a kockázatkezelési rendszerek és módszerek kialakításával foglalkozott, majd 2015-től portfólió menedzserként folytatta pályafutását. Munkája mellett befektetések témakörben órákat tartott a Corvinus Egyetemen. A 2016-os év második felében megalkotta a Raiffeisen Alapkezelő új, stratégiai jelentőségű termékcsaládjának, a Raiffeisen Megoldás Alapcsaládnak a termékkoncepcióját. A koncepció sikerét jól jelzi, hogy a Megoldás Alapcsalád az 1. helyen végzett az RBI (Raiffeisen Bank International) által meghirdetett "Best Asset Management Company" verseny "Most Successful Product Launch" kategóriájában, a közép-kelet-európai régióban.

 

Laczkó Márton
ingatlanvagyon-kezelő


Laczkó Márton településmérnökként végzett a Szent István Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi karán. 2015 júliusa óta tartozik a Raiffeisen Bank kötelékébe és 2017-ben csatlakozott a Raiffeisen Alapkezelő ingatlanos csapatához, ahol jelenleg a Raiffeisen Ingatlan Alap irodaházi és ipari ingatlan portfóliója tartozik a vagyonkezelésébe. Előtte másfél évig a DAV Management Kft. (Raiffeisen leányvállalat) csapatában a biatorbágyi Premier Outlet III. ütem vagyonkezelési feladatait látta el, valamint aktív résztvevője volt az ingatlan értékesítésének is. Korábban 2013-tól a Cushman & Wakefield nemzetközi ingatlantanácsadó ingatlankezelőjeként (property manager) a JP Morgan magyarországi ingatlan portfóliójának (52.000 nm irodaházi bérterülettel) kezelése volt a feladata. Azt megelőzően 4 évig dolgozott külföldi befektetők lakó és kereskedelmi ingatlanjainak kezelésében.

 

Pödör Ádám
ingatlanvagyon-kezelő


Közgazdasági tanulmányait a Budapesti Gazdasági Főiskola Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi karán végezte. A Raiffeisen Befektetési Alapkezelőnél 2017. óta lát el ingatlan vagyonkezelői feladatokat.
Munkája során részt vesz az Ingatlan Alap teljes portfólióját érintő feladatokban, belső folyamatok újragondolásában és együtt dolgozik a kereskedelmi ingatlanok gazdálkodásával, üzemeltetésével, bérbeadásával foglalkozó külsős munkatársakkal.
Korábban a Cushman & Wakefield nemzetközi ingatlantanácsadó cég budapesti csapatában kiskereskedelmi, iroda és lakó ingatlanok management feladatait látta el 2009-től.
Ezt megelőzően fontos és értékes tapasztalatokat szerzett a magyarországi kiskereskedelmi szektorban ügyvezetőként, ahol - közel 20 munkatársával közösen - ért el sikereket egy európai franchise hálózat részeként.
Ádám elkötelezett híve a fenntartható fejlődésnek, az energiatakarékos és környezetbarát ingatlan gazdálkodásnak, LEED tanulmányokat folytat.