Cégvezetés, vagyonkezelők

Simon Péter
vezérigazgató


A Külkereskedelmi Főiskolán 1994-ben, a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem pénzügy szakirányán 1997-ben szerzett diplomát. 1995-től a Dunainvest Tőzsdeügynökségnél befektetési tanácsadó, 1999-től a CIB Alapkezelőnél kötvény portfoliókezelő, később vagyonkezelési igazgató-helyettes. 2004-ben üzletfejlesztési menedzserként csatlakozott az OTP Alapkezelő csapatához. 2007-től üzletfejlesztési igazgató, az igazgatóság tagja. Felelősségi területe a termékfejlesztés irányítása és a leánycégek szakmai felügyelete. 2008-ban megszerezte a CFA minősítést, 2009-ben elvégezte a Common Purpose Meridián vezetőképző programját. 2011-től a Romaster Alapítvánnyal együttműködésben hátrányos helyzetű diákokat mentorál. 2020. október 1-től a Raiffeisen Befektetési Alapkezelő Zrt. vezérigazgatója.

 

Váradi Zoltán, CFA
vezérigazgató-helyettes
Mid Office vezető


A pécsi Janus Pannonius Tudományegyetemen szerzett diplomát 1995-ben monetáris szabályozás szakon. Az üzemgazdász diploma megszerzése után 1992 őszétől egy évet a belgiumi Leuven egyetemén tanult, többek között portfolió menedzsmentet. 1995. augusztusában kezdett dolgozni az Investor MKB Befektetés Alapkezelő Rt.-nél, majd fél év elteltével a Daewoo Értékpapír Rt-nél helyezkedett el, mint részvénypiaci elemző. 1998. márciusában a Rabobank Befektetési Rt.-hez került, ahol elemzőként, majd alapkezelőként dolgozott. 1998/99-ben a Nemzetközi Bankárképző Központ által indított tanfolyam keretében megszerezte az Európai Befektetés Elemzők Szövetségének (EFFAS) diplomáját. 2007-ben CFA diplomát szerzett. 2000. márciusában az OTP Értékpapír Rt. vagyonkezelési területén vette át a részvény eszközcsoport menedzselését. 2001. márciusától az Europool Befektetési Alapkezelő Rt-nél látott el vagyonkezelési feladatokat. A Raiffeisen Befektetési Alapkezelő Zrt. munkájában 2001. szeptemberétől vesz részt, kezdetben a részvény eszközcsoport menedzsereként, később befektetési vezetőként, majd 2009-től vezérigazgató helyettesként.

 

Scharek Zoltán, MRICS
vezérigazgató-helyettes
ingatlanbefektetési vezető


Alapdiplomáját a Kereskedelmi Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Főiskola kereskedelmi szakán, okleveles ingatlanszakértő diplomáját pedig a Budapesti Műszaki Egyetem és a Nottingham Trent University posztgraduális képzésén szerezte. 2002-ben az Európa Alapkezelő potenciális befektetési lehetőségeinek felkutatása volt a feladata, 2004 után az ingatlanbefektetésekkel kapcsolatos üzemeltetési feladatok irányításáért felelt üzemeltetési igazgatóként, de részt vett az alap új befektetés döntésének meghozatalában, 2006-tól az igazgatóság tagja. 2008-tól a Cushman & Wakefield nemzetközi ingatlantanácsadó ingatlan- és vagyonkezelési üzletágának társigazgatója 2011-től felelős partnere. Munkája során megduplázta a kezelt ingatlanportfóliót és olyan emblematikus ingatlanok tartoztak csapatának kezelésébe, mint az Aréna Pláza, számos Park Center, a Pólus vagy a Park Átrium irodaház. 2016-ban a Biggeorge Property Zrt.-nél felelt a kereskedelmi ingatlanok kezeléséért. 2017 elejétől a Raiffeisen Befektetési Alapkezelő Zrt. vezérigazgató helyettese és ingatlanbefektetési vezetője, feladata az Raiffeisen Ingatlan Alap közel 150.000 nm bérbeadható ingatlanaival kapcsolatos aktív vagyongazdálkodás teljes megvalósítása.

 

Pekár Dávid, CFA
befektetési vezető


Pekár Dávid 2013-ban végzett a Budapesti Corvinus Egyetem befektetés-elemző szakán. Ugyanebben az évben csatlakozott a Raiffeisen Alapkezelő csapatához, ahol kezdetben a kockázatkezelési rendszerek és módszerek kialakításával foglalkozott, majd 2015-től portfólió menedzserként folytatta pályafutását. Munkája mellett befektetések témakörben órákat tartott a Corvinus Egyetemen. A 2016-os év második felében megalkotta a Raiffeisen Alapkezelő új, stratégiai jelentőségű termékcsaládjának, a Raiffeisen Megoldás Alapcsaládnak a termékkoncepcióját. A koncepció sikerét jól jelzi, hogy a Megoldás Alapcsalád az 1. helyen végzett az RBI (Raiffeisen Bank International) által meghirdetett "Best Asset Management Company" verseny "Most Successful Product Launch" kategóriájában, a közép-kelet-európai régióban, illetve az EMEA Banking Awards 2017 "Best product launch" kategóriájában szintén első helyezést ért el. Ezen felül 2020-ban, a Privátbankár.hu - Klasszis 2020 alapkezelői díjátadóján Pekár Dávid-ot választották az év feltörekvő portfólió menedzserévé.

 

Szakáll Gábor
portfólió menedzser


2013 áprilisában csatlakozott a Raiffeisen Bankhoz vállalati hitelkockázat elemzőként. A megelőző időszakban munkahelyein szintén vállalati ügyfelek kockázat-elemzésével és kezelésével foglalkozott. A banki karrier mellett több mint 25 éves részvénypiaci tapasztalattal rendelkezik. 2019. óta erősíti a Raiffeisen Alapkezelő csapatát, kezdetben részvényelemzőként, 2021. óta pedig portfólió menedzserként. Szakterülete a részvénypiac, felelősségi körébe tartoznak a Raiffesien Forte, Raiffeisen ESG Nemzetközi Részvény, Raiffeisen Megatrend ESG Részvény és a Raiffeisen Nyersanyag Alapok.

 

Pál Roland
portfólió menedzser


2016-ban végzett a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem gazdálkodási és menedzsment szakán, majd 2020-ban teljesítette a CEFA-EFFAS Befektetés-elemzői Programot. Szakmai pályafutását a Portfolio.hu gazdasági portálnál kezdte makrogazdasági elemzőként, később a Generali Alapkezelőnél dolgozott portfólió menedzserként. A Raiffeisen Befektetési Alapkezelőhöz 2021 januárjában csatlakozott portfólió menedzserként.

 

Laczkó Márton
ingatlanvagyon-kezelő


Laczkó Márton településmérnökként végzett a Szent István Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi karán. 2015 júliusa óta tartozik a Raiffeisen Bank kötelékébe és 2017-ben csatlakozott a Raiffeisen Alapkezelő ingatlanos csapatához, ahol jelenleg a Raiffeisen Ingatlan Alap irodaházi és ipari ingatlan portfóliója tartozik a vagyonkezelésébe. Előtte másfél évig a DAV Management Kft. (Raiffeisen leányvállalat) csapatában a biatorbágyi Premier Outlet III. ütem vagyonkezelési feladatait látta el, valamint aktív résztvevője volt az ingatlan értékesítésének is. Korábban 2013-tól a Cushman & Wakefield nemzetközi ingatlantanácsadó ingatlankezelőjeként (property manager) a JP Morgan magyarországi ingatlan portfóliójának (52.000 nm irodaházi bérterülettel) kezelése volt a feladata. Azt megelőzően 4 évig dolgozott külföldi befektetők lakó és kereskedelmi ingatlanjainak kezelésében.

 

Pödör Ádám
ingatlanvagyon-kezelő


Közgazdasági tanulmányait a Budapesti Gazdasági Főiskola Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi karán végezte. A Raiffeisen Befektetési Alapkezelőnél 2017. óta lát el ingatlan vagyonkezelői feladatokat.
Munkája során részt vesz az Ingatlan Alap teljes portfólióját érintő feladatokban, belső folyamatok újragondolásában és együtt dolgozik a kereskedelmi ingatlanok gazdálkodásával, üzemeltetésével, bérbeadásával foglalkozó külsős munkatársakkal.
Korábban a Cushman & Wakefield nemzetközi ingatlantanácsadó cég budapesti csapatában kiskereskedelmi, iroda és lakó ingatlanok management feladatait látta el 2009-től.
Ezt megelőzően fontos és értékes tapasztalatokat szerzett a magyarországi kiskereskedelmi szektorban ügyvezetőként, ahol - közel 20 munkatársával közösen - ért el sikereket egy európai franchise hálózat részeként.
Ádám elkötelezett híve a fenntartható fejlődésnek, az energiatakarékos és környezetbarát ingatlan gazdálkodásnak, LEED tanulmányokat folytat.

 

Dócs János
műszaki vagyonkezelő


Dócs János a Budapesti Műszaki Egyetem Építőmérnöki Karán szerezte meg diplomáját 1988-ban, majd posztgraduális képzés keretében épületenergetikai szakértői jogosultságot szerzett. Szakmai pályafutása elején tartószerkezet tervezői, kivitelezői, projekt menedzseri és műszaki ellenőri gyakorlatot szerzett Magyarországon és külföldön, elsősorban nemzetközi hátterű építőipari szereplők munkatársaként. A BECCO Ltd. projekt menedzsereként a Telki lakópark és az Atrinova irodaház építésében, a DuPont Conoco Kft. színeiben a JET kiskereskedelmi hálózat kiépítésében, majd 15 éven keresztül a Bernheim Comofi Kft. ingatlanfejlesztő vállalat műszaki igazgatójaként majd ügyvezetőjeként irodaházak, mint például a Szépvölgyi Business Park és a Kálmán Imre Office Building fejlesztésében vállalt szerepet. A Raiffeisen Ingatlan Alaphoz 2018 végén csatlakozott műszaki vagyonkezelő munkakörben, feladata a több, mint húsz épületből álló ingatlan portfólió felújítási programjának és műszaki üzemeltetési feladatainak megvalósítása.

 

Gyetvai Károly
Vezető értékesítés-támogató


2007-ben végzett a Budapesti Corvinus Egyetem marketing szakirányán. 2008-ban csatlakozott az OTP Alapkezelő Zrt. csapatához, ahol kezdetben marketing munkatársként, majd marketing tanácsadóként dolgozott. 2018. augusztusa óta a Raiffeisen Befektetési Alapkezelő Zrt. vezető értékesítés támogatója. Felelősségi körébe tartozik az Alapkezelő külső-belső kommunikációjának illetve marketing tevékenységének koordinálása, valamint a forgalmazói hálózat értékesítés támogatása.