Megatrend ESG - Raiffeisen ALAPKEZELŐ

Tartalom megjelenítő

Raiffeisen Megatrend ESG Részvény Alapok Alapja

Fenntarthatósági szempontokat is szem előtt tartva összeállított globális részvény portfólió, amely három részvénypiaci trendben élenjáró vállalatokból kínál részesedési lehetőséget.

Raiffeisen Megatrend ESG Equity Fund of Funds

Mit jelentenek a fenntartható befektetések? 

A portfólióba kerülő értékpapírokat a bécsi kollégák úgy válogatják össze, hogy az alap vagyonát társadalmi, ökológiai és etikai szempontok alapján fenntarthatónak nevezhető vállalatok és kibocsátók részvényeibe és kötvényeibe fektetik be. Nem fektetnek bizonyos ágazatokba, például a fegyvergyártásba és a zöld géntechnológiába, nem kötnek származtatott ügyleteket élelmiszerekre, valamint nem kerülhetnek olyan vállalatok a portfólióba, amelyek megsértik a munka- vagy az emberjogi törvényeket. 

 • környezetterhelés visszaszorítása;
 • megújuló energiaforrások használata;
 • CO2 kibocsátás csökkentése;
 • csökkentett víz és energia fogyasztás;
 • újrahasznosítás, hulladékkezelés;
 • nemek, fajok, vallások közti egyenlőtlenségek felszámolása;
 • oktatás, egészségügy fejlesztése, támogatása;
 • emberi jogok és munkajogok betartása;
 • gyermekmunka tilalma;
 • átlátható, korrupciómentes vállalatirányítás

 

Befektetési politika

A Raiffeisen Megatrend ESG Részvény Alapok Alapja egy részvény alap és egy alapok alapja konstrukció is egyben, amely döntően a bécsi alapkezelő (Raiffeisen Kapitalanlage-Gesellschaft.m.b.H.) által kezelt ESG részvény alap befektetési jegyeit tartja a portfóliójában. 

 

Mit jelent a megatrend stratégia?

Az alap mögöttes portfoliójában a vállalatok kiválasztása a fenntarthatóságon túl 3 globálisan népszerű tematika mentén történik. Kollégáink a klímaváltozás, a technológiai forradalom és a demográfiai átalakulás trendjeiben érdekelt vállalatok közül választják ki azokat, amelyek teljesítik a fenntarthatósági kritériumokat. 

 1. Trend: klímaváltozás: megújuló energiaforrások előállításában és használatában, energiahatékonyságban, hulladék újra-hasznosításban, e-mobilitásban (elektromos autózásban) élenjáró vállalatok
 2. Trend: Technológiai forradalom: felhő alapú megoldások, streaming szolgáltatások, cyber biztonság, automatizálás, készpénzmentes megoldások
 3. Trend: Demográfiai átalakulás: az ezüst társadalom (silver society), a jövőben várható vízválság kihívásaira választ adó vállalatok, az állatok életkörülményein, valamint az emberiség élelmiszerellátásán javító cégek, az egészségügyben/távegészségügyben élen járó vállaltok

 

Annak ajánljuk, aki…

 • befektetéseivel szeretne hozzájárulni a természeti környezet és a társadalom fenntarthatóságához;
 • hosszú távú pénzügyi céljai megvalósításához keres befektetési lehetőséget;
 • befektetéseivel a globális részvénypiacokon azonosítható globális trendek teljesítményéből szeretne részesedni;
 • a kockázatmentesnél magasabb hozamot szeretne elérni hosszútávon;
 • a többlet hozamlehetőségért képes és hajlandó magasabb kockázatot felvállalni; (Kiemelt Befektetői Információk szerinti besorolása az 1-7-ig tartó hozam/kockázati skálán: 4);
 • naprakész követhetőséget vár el a befektetésétől;

 

Az Alap előnyei

  ESG szempontok az értékpapírkiválasztásban

  Hozampotenciál, 50%-os részvénysúly

  Attraktív részvénypiaci trendekbe és ágazatokba történő befektetés

  Kockázatmegosztás, diverzifikáció

  Aktív portfólió kezelés

  Nemzetközi együttműködés

 

Elérhető befektetési jegy sorozatok

A Raiffeisen Megatrend ESG Részvény Alapok Alapja három különböző deviza sorozatban érhető el, így a forint mellett az euró és dollár megtakarítások elhelyezésére is alkalmas.

Szeretne többet kihozni megtakarításaiból?

Az alap Rendszeres Befektetési Programon keresztül is elérhető, amely lehetőséget biztosít egy Ön által meghatározott összeg havi vagy negyedéves rendszerességgel történő automatikus befektetésére. Rendszeres befektetéssel Önnek nem kell a piacra lépés megfelelő időpontját kiválasztania. A kevésbé vonzó időszakokban Ön több befektetési egységet tud vásárolni a pénzéből, amelyből a jövedelmező időszakban duplán profitálhat. Egyrészt az Ön befektetésének átlagára alacsonyabb lesz, másrészt megkímélte magát az aggodalomtól, hogy a változó körülmények között a legjobb befektetési pillanatot megtalálja.

Bővebb információért kattintson ide!(Raiffeisen Rendszeres Befektetési Program)

Forgalmazási információk

Az alap befektetési jegyei bármelyik forgalmazási napon megvásárolhatóak, vagy visszaválthatóak a Raiffeisen Bank fiókhálózatában és a Raiffeisen Internetbankon keresztül.

 

Megnézem az Alap havi termékismertetőjét

Beágyazott alkalmazások