Ugrás a tartalomhoz

Raiffeisen Forte Alap

Az alap egy aktívan kezelt részvény túlsúlyos vegyes portfóliót kínál, amelyen keresztül döntően az alapkezelő által kiválasztott vállalatok részvényeibe, kisebb részt pedig a globális kötvénypiacokba lehet befektetni.

Mit jelent az aktív befektetési stratégia?

Az alap megcélzott részvénykitettsége 60%-os, amely a portfólió menedzser által kiválasztott és összeállított vállalatokba történő befektetésekkel valósul meg. Az aktív befektetési stratégia azt jelenti, hogy a portfólió menedzser az aktuális piaci várakozásai és saját vállalatértékelési meglátásai alapján dönt a különböző iparágakba, földrajzi régiókba, részvénypiaci trendekbe, vagy egyedi vállalti sztorikba történő befektetésekről. Az aktivitás másrészt azt is jelenti, hogy a portfoliókezelő folyamatosan elemzi, hogy az adott vállalatok esetében fennálnak-e még a portfolióba kerüléskor meglévő faktorok. A fennmaradó 40% döntően a globális kötvénypiacokon kerül befektetésre, szintén egyedi értékpapírelemzést követően.

Befektetési politika

Az alap célja olyan részvénytúlsúlyos portfólió kialakítása, amelyben jó cash-flow termelésű, illetve jó növekedési lehetőségekkel rendelkező vállalatok részvényei, emellett gazdasági szektorokat, illetve országokat lefedő indexek szerepelnek, és amelyektől az alap kezelője az ajánlott befektetési időtávon jelentős felértékelődést vár. Az alapba egyedi, egymással nem korreláló befektetési ötletek mentén és alapos elemzést követően kerülnek részvények, így az alap nem szorítkozik földrajzi régiókra, vagy iparágakra.

Annak ajánljuk, aki

  • a befektetéseitől infláció feletti megtérülést vár el az ajánlott időtávon;
  • hisz az egyedi részvénykiválasztásban rejlő hozampotenciálban  
  • a többlet hozamlehetőségért képes és hajlandó magas kockázatot felvállalni; (Kiemelt Befektetői Információk szerinti besorolása az 1-7-ig tartó hozam/kockázati skálán: 5);
  • naprakész követhetőséget vár el a befektetésétől;
  • magas fokú likviditást vár el - fontosnak tartja, hogy pénzét bármikor mobilizálhassa, de előreláthatólag minimum 5 évre nélkülözni tudja a megtakarításának ezen részét;
  • kényelmes megtakarítási formát keres.

Az Alap előnyei

  • Egyedi részvénykiválasztás;
  • Kockázatmegosztás, diverzifikáció;
  • Aktív portfólió kezelés;

Elérhető befektetési jegy sorozatok
Az alap a hazai fizetőeszköz mellett elérhető euróban és dollárban is, így a devizában megtakarító befektetőknek is megoldást nyújthat hosszútávú pénzügyi céljaik eléréséhez.