Forte - Raiffeisen ALAPKEZELŐ

Tartalom megjelenítő

Raiffeisen Forte Alap

Az alap egy aktívan kezelt részvény túlsúlyos abszolút hozamú stratégiával kezelt portfóliót kínál, amelyen keresztül döntően az alapkezelő által kiválasztott vállalatok részvényeibe, kisebb részt pedig a globális kötvénypiacokba lehet befektetni.

Raiffeisen Forte Fund

 

Mit jelent az aktív befektetési stratégia? 

Az alap megcélzott részvénykitettsége 60%-os, amely a portfólió menedzser által kiválasztott és összeállított vállalatokba történő befektetésekkel valósul meg. Az aktív befektetési stratégia azt jelenti, hogy a portfólió menedzser az aktuális piaci várakozásai és saját vállalatértékelési meglátásai alapján dönt a különböző iparágakba, földrajzi régiókba, részvénypiaci trendekbe, vagy egyedi vállalti sztorikba történő befektetésekről. 

Az aktivitás másrészt azt is jelenti, hogy a portfoliókezelő folyamatosan elemzi, hogy az adott vállalatok esetében fennálnak-e még a portfolióba kerüléskor meglévő faktorok. A fennmaradó 40% döntően a globális kötvénypiacokon kerül befektetésre, szintén egyedi értékpapírelemzést követően.

A portfóliómenedzser a részvényeket eredeti devizájukban tartja, így a forint gyengülése kedvezően hat az alap teljesítményére. 

 

Befektetési politika

A portfóliómenedzser célja jó növekedési kilátással és cash-flow termelő képességgel rendelkező vállalatok felkutatása, amelyektől várakozásai szerint az ajánlott befektetési időtávon jelentős felértékelődést vár. 

A portfólióba egyedi ötletek mentén, alapos elemzést követően kerülnek részvények, az alap nem szorítkozik földrajzi régiókra, vagy iparágakra.

 

Annak ajánljuk, aki…

  • a befektetéseitől infláció feletti megtérülést vár el az ajánlott időtávon;
  • hisz az egyedi részvénykiválasztásban rejlő hozampotenciálban;  
  • a többlet hozamlehetőségért képes és hajlandó közepes kockázatot felvállalni (Kiemelt Befektetői Információk szerinti besorolása az 1-7-ig tartó hozam/kockázati skálán: 3);
  • naprakész követhetőséget vár el a befektetésétől;
  • magas fokú likviditást vár el - fontosnak tartja, hogy pénzét bármikor mobilizálhassa, de előreláthatólag minimum 5 évre nélkülözni tudja a megtakarításának ezen részét;
  • kényelmes megtakarítási formát keres.

 

Az Alap előnyei

  Egyedi részvénykiválasztás;

  Egymással nem korreláló befektetési ötletek;

  Kockázatmegosztás, diverzifikáció;

  Aktív portfólió kezelés;

 

Elérhető befektetési jegy sorozatok

Az alap a hazai fizetőeszköz mellett elérhető euróban és dollárban is, így a devizában megtakarító befektetőknek is megoldást nyújthat hosszútávú pénzügyi céljaik eléréséhez. 

 

MEGNÉZEM AZ ALAP HAVI TERMÉKISMERTETŐJÉT

dokumentumok

Beágyazott alkalmazások