Ugrás a tartalomhoz

Raiffeisen Forte Alap

Az alap egy aktívan kezelt részvény túlsúlyos abszolút hozamú stratégiával kezelt portfóliót kínál, amelyen keresztül döntően az alapkezelő által kiválasztott vállalatok részvényeibe, kisebb részt pedig a globális kötvénypiacokba lehet befektetni.

Raiffeisen Forte Fund

 

Mit jelent az aktív befektetési stratégia? 

Az alap megcélzott részvénykitettsége 60%-os, amely a portfólió menedzser által kiválasztott és összeállított vállalatokba történő befektetésekkel valósul meg. Az aktív befektetési stratégia azt jelenti, hogy a portfólió menedzser az aktuális piaci várakozásai és saját vállalatértékelési meglátásai alapján dönt a különböző iparágakba, földrajzi régiókba, részvénypiaci trendekbe, vagy egyedi vállalti sztorikba történő befektetésekről. 

Az aktivitás másrészt azt is jelenti, hogy a portfoliókezelő folyamatosan elemzi, hogy az adott vállalatok esetében fennálnak-e még a portfolióba kerüléskor meglévő faktorok. A fennmaradó 40% döntően a globális kötvénypiacokon kerül befektetésre, szintén egyedi értékpapírelemzést követően.

A portfóliómenedzser a részvényeket eredeti devizájukban tartja, így a forint gyengülése kedvezően hat az alap teljesítményére. 

 

Befektetési politika

A portfóliómenedzser célja jó növekedési kilátással és cash-flow termelő képességgel rendelkező vállalatok felkutatása, amelyektől várakozásai szerint az ajánlott befektetési időtávon jelentős felértékelődést vár. 

A portfólióba egyedi ötletek mentén, alapos elemzést követően kerülnek részvények, az alap nem szorítkozik földrajzi régiókra, vagy iparágakra.

 

Annak ajánljuk, aki…

  • a befektetéseitől infláció feletti megtérülést vár el az ajánlott időtávon;
  • hisz az egyedi részvénykiválasztásban rejlő hozampotenciálban;  
  • a többlet hozamlehetőségért képes és hajlandó magas kockázatot felvállalni (Kiemelt Befektetői Információk szerinti besorolása az 1-7-ig tartó hozam/kockázati skálán: 5);
  • naprakész követhetőséget vár el a befektetésétől;
  • magas fokú likviditást vár el - fontosnak tartja, hogy pénzét bármikor mobilizálhassa, de előreláthatólag minimum 5 évre nélkülözni tudja a megtakarításának ezen részét;
  • kényelmes megtakarítási formát keres.

 

Az Alap előnyei

  Egyedi részvénykiválasztás;

  Egymással nem korreláló befektetési ötletek;

  Kockázatmegosztás, diverzifikáció;

  Aktív portfólió kezelés;

 

Elérhető befektetési jegy sorozatok

Az alap a hazai fizetőeszköz mellett elérhető euróban és dollárban is, így a devizában megtakarító befektetőknek is megoldást nyújthat hosszútávú pénzügyi céljaik eléréséhez. 

 

MEGNÉZEM AZ ALAP HAVI TERMÉKISMERTETŐJÉT


dokumentumok dokumentumok