Tartalom megjelenítő

Raiffeisen Kamat Prémium Rövid Kötvény Alap

Raiffeisen Kamat Prémium Alap

Raiffeisen Short Bond Fund

Átmeneti, éven belüli szabad pénzeinek keres rugalmas befektetési formát?

Cégének, vállalkozásának likviditását kezelné? 

Részesedne a továbbra is versenyképes hozamot biztosító hazai kamatkörnyezetből? 

Mindezt nagyfokú likvidtás mellett? 

A válasz a Raiffeisen Kamat Prémium Alap.

Befektetési politika

Az alap vagyonának legnagyobb részét külföldön kibocsátott rövid hátralévő futamidejű kamatozó eszközökbe (lekötött és látra szóló betétekbe, diszkontkincstárjegyekbe, állampapírokba, vállalati és egyéb kötvényekbe, egyéb kamatozó eszközökbe) fektet, illetve elsősorban fedezeti céllal kamat- és devizacsere ügyleteket köt. Az alap portfólióját alkotó eurós eszközök forintra fedezettek, így a mögöttes kamatozó eszközök teljesítményén felül befektetői a forint és euró közti kamatkülönbségből is profitálhatnak.  Ezáltal alacsony kockázat mellett kínálunk a látra szóló, vagy be nem fektetett pénzekkel szemben attraktív hozam lehetőséget, ráadásul mindezt egy rugalmasan alakítható befektetési formán keresztül.

Alapunkkal befektetőink olyan kamatozó eszközök teljesítményéből részesedhetnek, amelyek egyéni befektetőként nem érhetőek el. Mindezt nagyfokú likviditás mellett. 

Alapunk ugyanakkor nem egy lekötött betét, nem garantál előre meghatározható mértékű megtérülést, az alappal elérhető hozamot a mögöttes kamatozó eszközök teljesítménye határozza meg. Az alap érzékeny a rövid lejáratú kamatozó eszközök hozamának változására, az ebből eredő kockázat az ajánlott befektetési időtáv betartásával csökkenthető.

 

Annak ajánljuk, aki…

  • Betéti kamatoknál magasabb hozamot szeretne elérni;
  • Szeretné megtakarítását alacsony kockázat mellett befektetni;
  • Kiegyensúlyozott hozamot vár el;
  • Fontosnak tartja, hogy a pénzét könnyen és egyszerűen mobilizálhassa, hiszen befektetési jegyeire vonatkozóan bármely banki munkanap 8 és 16 óra között megadhat visszaváltási megbízást, és a megbízást követő második banki munkanapon már hozzá is jut megtakarításához és annak hozamához.

 

Az Alap előnyei

 Bankbetétekkel és a rövid lejáratú állampapírokkal versenyképes hozam potenciál;

 Alacsony kockázat;

 Rugalmasság;

 Stabil, kiszámítható teljesítmény;

 

Elérhető befektetési jegy sorozatok

Az alapban kizárólag a hazai fizetőeszközben lehet befektetni.

Szeretne többet kihozni megtakarításaiból?

Az alap Ismétlődő Befektetésként is elérhető, amely lehetőséget biztosít egy Ön által meghatározott összeg havi vagy negyedéves rendszerességgel történő automatikus befektetésére. Ismétlődő befektetéssel Önnek nem kell a piacra lépés megfelelő időpontját kiválasztania. A kevésbé vonzó időszakokban Ön több befektetési egységet tud vásárolni a pénzéből, amelyből a jövedelmező időszakban duplán profitálhat. Egyrészt az Ön befektetésének átlagára alacsonyabb lesz, másrészt megkímélte magát az aggodalomtól, hogy a változó körülmények között a legjobb befektetési pillanatot megtalálja.

Bővebb információért kattintson ide! (Raiffeisen Ismétlődő Befektetés)

Forgalmazási információk

Az alap befektetési jegyei bármelyik forgalmazási napon megvásárolhatóak, vagy visszaválthatóak a Raiffeisen Bank fiókhálózatában és a Raiffeisen Internetbankon keresztül.

 

Megnézem az Alap teljesítményét

MEGNÉZEM AZ ALAP HAVI TERMÉKISMERTETŐJÉT