Ugrás a tartalomhoz

Raiffeisen Etalon Abszolút Hozam Származtatott Alap

Az alap abszolút hozamcélú befektetési stratégia mentén, a portfóliót aktívan menedzselve fektet a globális részvénypiacokba.

Raiffeisen Etalon Fund

Mit jelent az abszolút hozamcélú befektetési stratégia?

Bár az alap a világ részvénypiacain keres befektetési lehetőségeket, mégsem részvényalap, azaz nem kell egy előre meghatározott részvénysúlyt tartania, hanem a portfólió kezelő döntheti el, hogy az aktuális piaci kilátások és a saját várakozásai alapján milyen mértékű részvénykockázatot vállal. Kedvezőtlennek ítélt időszakokban az alap akár részvénypiaci esésre játszó pozíciókat is felvehet, illetve azokkal csökkentheti az egyedi részvények tartásából fakadó kockázatot.

Befektetési politika

Az alap célja olyan részvényportfólió kialakítása, amelyben alulértékelt egyedi részvények, szektorok illetve országokat lefedő indexek szerepelnek, és amelyektől az alap kezelője az ajánlott befektetési időtávon jelentős felértékelődést vár. Az alapba egyedi, egymással nem korreláló befektetési ötletek mentén és alapos elemzést követően kerülnek részvények, így az alap nem szorítkozik földrajzi régiókra, vagy iparágakra. Az alap kezelője és részvényelemzője rendszeresen felülvizsgálja, hogy az egyes részvények esetében fennállnak-e még a bekerülést támogató faktorok.

Kockázatkezelés

A hazai abszolút hozamcélú alapok mezőnyében egyedülálló módon az alaphoz kapcsolódó szigorú kockázatmenedzsmentet a kockáztatott érték modell (VaR) biztosítja. A modell segít megmutatni, hogy az alapban lévő eszközöknek normál piaci körülmények között, adott valószínűség mellett, egy adott időszak alatt mekkora a maximális várható vesztesége. Az Alapkezelő a modellt úgy állította be, hogy 99%-os valószínűség mellett, egy év során a várható veszteség ne haladja meg az alap nettó eszközértékének 34,9%-át.

Annak ajánljuk, aki…

  • a pénzpiacinál magasabb hozamot vár el középtávon;
  • hisz az egyedi részvénykiválasztásban rejlő hozampotenciálban
  • a többlet hozamlehetőségért képes és hajlandó közepes kockázatot felvállalni; (Kiemelt Befektetői Információk szerinti besorolása az 1-7-ig tartó hozam/kockázati skálán: 4);
  • naprakész követhetőséget vár el a befektetésétől;
  • magas fokú likviditást vár el - fontosnak tartja, hogy pénzét bármikor mobilizálhassa, de előreláthatólag minimum 5 évre nélkülözni tudja a megtakarításának ezen részét;
  • kényelmes megtakarítási formát keres.

Az Alap előnyei

  Egyedi részvénykiválasztás;

  Egymással nem korreláló befektetési ötletek;

  Szigorú kockázatmenedzsment (VaR modell);

  Aktív portfólió kezelés;

  Abszolút hozamcélú befektetési stratégia.

 

Megnézem az Alap teljesítményét

MEGNÉZEM AZ ALAP HAVI TERMÉKISMERTETŐJÉT

 

Állandó adatok
Elnevezése: Raiffeisen Etalon Abszolút Hozam Származtatott Alap
Működési formája: Nyilvános
Fajtája: Nyílt végű
Futamideje: Határozatlan
Elsődleges eszközkategória típusa: Értékpapír
Harmonizáció típusa: ÁÉKBV-irányelv alapján nem harmonizált
BAMOSZ besorolása: Abszolút hozam
Indulás dátuma 2005. augusztus 11.
Induló nettó eszközérték 750 000 000 Ft
Névértéke 1 Ft