Tartalom megjelenítő

Raiffeisen Etalon Alap

Az alap egy abszolút hozamcélú befektetési stratégia mentén, aktívan kezelt portfóliót kínál, amelyen keresztül az alapkezelő által kiválasztott vállalatok részvényeibe, illetve a portfólió menedzser aktuális makrogazdasági várakozásainak megfelelően kiválasztott egyéb eszközökbe lehet befektetni.

Raiffeisen Etalon Fund

Mit jelent az abszolút hozamcélú befektetési stratégia?

Bár az alap a világ részvénypiacain keres befektetési lehetőségeket, mégsem részvényalap, azaz nem kell egy előre meghatározott részvénysúlyt tartania, hanem a portfólió kezelő döntheti el, hogy az aktuális piaci kilátások és a saját várakozásai alapján milyen mértékű részvénykockázatot vállal. Kedvezőtlennek ítélt időszakokban az alap akár részvénypiaci esésre játszó pozíciókat is felvehet, illetve azokkal csökkentheti az egyedi részvények tartásából fakadó kockázatot. A részvényportfóliót az alap kezelője a makrogazdasági várakozásainak megfelelő származtatott pozíciók felvételével egészíti ki.

 

Befektetési politika

Az alap célja olyan részvényportfólió kialakítása, amelyben alulértékelt egyedi részvények, szektorok, illetve országokat lefedő indexek szerepelnek, és amelyektől az alap kezelője az ajánlott befektetési időtávon jelentős felértékelődést vár. Az alapba egyedi, egymással nem korreláló befektetési ötletek mentén és alapos elemzést követően kerülnek részvények, így az alap nem szorítkozik földrajzi régiókra, vagy iparágakra. Az alap kezelője és részvényelemzője rendszeresen felülvizsgálja, hogy az egyes részvények esetében fennállnak-e még a bekerülést támogató faktorok.

 

Annak ajánljuk, aki…

  • a pénzpiacinál magasabb hozamot vár el középtávon;
  • hisz az egyedi részvénykiválasztásban rejlő hozampotenciálban;
  • a többlet hozamlehetőségért képes és hajlandó közepes kockázatot felvállalni; (Kiemelt Befektetői Információk szerinti besorolása az 1-7-ig tartó hozam/kockázati skálán: 3);
  • naprakész követhetőséget vár el a befektetésétől;
  • magas fokú likviditást vár el - fontosnak tartja, hogy pénzét bármikor mobilizálhassa, de előreláthatólag minimum 5 évre nélkülözni tudja a megtakarításának ezen részét;
  • kényelmes megtakarítási formát keres.

 

Az Alap előnyei

  Egyedi részvénykiválasztás;

  Egymással nem korreláló befektetési ötletek;

  Szigorú kockázatmenedzsment (VaR modell);

  Aktív portfólió kezelés;

  Abszolút hozamcélú befektetési stratégia.

 

Az alap befektetési jegyei bármelyik forgalmazási napon megvásárolhatóak, vagy visszaválthatóak a Raiffeisen Bank fiókhálózatában és a Raiffeisen Internetbankon keresztül.

Elérhető befektetési jegy sorozatok

Az alap a hazai fizetőeszköz mellett elérhető euróban és dollárban is, így a devizában megtakarító befektetőknek is megoldást nyújthat hosszútávú pénzügyi céljaik eléréséhez.

Szeretne többet kihozni megtakarításaiból?

Az alap Ismétlődő Befektetésként is elérhető, amely lehetőséget biztosít egy Ön által meghatározott összeg havi vagy negyedéves rendszerességgel történő automatikus befektetésére. Ismétlődő befektetéssel Önnek nem kell a piacra lépés megfelelő időpontját kiválasztania. A kevésbé vonzó időszakokban Ön több befektetési egységet tud vásárolni a pénzéből, amelyből a jövedelmező időszakban duplán profitálhat. Egyrészt az Ön befektetésének átlagára alacsonyabb lesz, másrészt megkímélte magát az aggodalomtól, hogy a változó körülmények között a legjobb befektetési pillanatot megtalálja.

Bővebb információért kattintson ide! (Raiffeisen Ismétlődő Befektetés)

Forgalmazási információk

Az alap befektetési jegyei bármelyik forgalmazási napon megvásárolhatóak, vagy visszaválthatóak a Raiffeisen Bank fiókhálózatában és a Raiffeisen Internetbankon keresztül.

 

MEGNÉZEM AZ ALAP HAVI TERMÉKISMERTETŐJÉT