Raiffeisen ESG Nemzetközi Részvény Alapok Alapja

Klímaválság, globális felmelegedés, társadalmi egyenlőtlenségek, környezetszennyezés. Csupa olyan fogalom, amelyekkel lépten-nyomon találkozunk, és amelyek korunk társadalmára nézve komoly fenyegetést jelentenek. A Raiffeisen ESG Nemzetközi Részvény Alapok Alapja olyan vállalatok teljesítményéből nyújt részesedési lehetőséget, amelyek élen járnak abban, hogy ezeket a rizikófaktorokat csökkentsék, ezáltal járulva hozzá a természeti környezet és társadalmunk fenntarthatóságához.

Mit jelentenek a fenntartható befektetések? 
A portfólióba kerülő értékpapírokat úgy válogatjuk össze, hogy az alap vagyonát társadalmi, ökológiai és etikai szempontok alapján fenntarthatónak nevezhető vállalatok részvényeibe fektetjük be. Nem fektetünk bizonyos ágazatokba, például a fegyvergyártásba és a zöld géntechnológiába, nem kötünk származtatott ügyleteket élelmiszerekre, valamint nem kerülhetnek olyan vállalatok a portfólióba, amelyek megsértik a munka- vagy az emberjogi törvényeket.

Befektetési politika
A Raiffeisen ESG Nemzetközi Részvény Alapok Alapja egy részvény alap és egyben egy alapok alapja konstrukció is egyben, amely döntően a bécsi alapkezelő (Raiffeisen Kapitalanlage-Gesellschaft.m.b.H.) által kezelt ESG részvény alap befektetési jegyeit tartja a portfóliójában. A mögöttes alap globális fókuszú, a portfólióba döntően amerikai és nyugat-európai vállaltok részvényei kerülnek.

Ausztriában külön szakértő csapat dolgozik azon, hogy a befektetéseknél megszokott hozam-kockázat dimenziók mellett a vállalatokat fenntarthatósági szempontból is elemezzék.  Így befektetőink az alappal hazai és bécsi szakemberek tapasztalatát és szakértelmét élvezhetik, ráadásul a befektetési univerzum folyamatosan bővül, hiszen egyre több vállalat ismeri fel a fenntarthatóság és a felelős vállalatirányítás fontosságát.

Miben rejlik a fenntarthatóság? 

 • környezetterhelés visszaszorítása;
 • megújuló energiaforrások használata;
 • CO2 kibocsátás csökkentése;
 • csökkentett víz és energia fogyasztás;
 • újrahasznosítás, hulladékkezelés;
 • nemek, fajok, vallások közti egyenlőtlenségek felszámolása;
 • oktatás, egészségügy fejlesztése, támogatása;
 • emberi jogok és munkajogok betartása;
 • gyermekmunka tilalma;
 • átlátható, korrupciómentes vállalatirányítás

Elérhető befektetési jegy sorozatok
 A Raiffeisen ESG Nemzetközi Részvény Alapok Alapja három különböző deviza sorozatban érhető el, így a forint mellett az euró és dollár megtakarítások elhelyezésére is alkalmas.

Annak ajánljuk, aki…

 • befektetéseivel szeretne hozzájárulni a természeti környezet és a társadalom fenntarthatóságához;
 • hisz az erőforrásokkal fenntarthatóan bánó vállalatok magas eredménytermelő képességében
 • a kockázatmentesnél magasabb hozamot szeretne elérni hosszútávon;
 • a többlet hozamlehetőségért képes és hajlandó magas kockázatot felvállalni; (Kiemelt Befektetői Információk szerinti besorolása az 1-7-ig tartó hozam/kockázati skálán: 6);
 • naprakész követhetőséget vár el a befektetésétől;

Szeretne többet kihozni megtakarításaiból? 
A Raiffeisen ESG Nemzetközi Részvény Alapok Alapja Rendszeres Befektetési Programon keresztül is elérhető, amely lehetőséget biztosít egy Ön által meghatározott összeg havi vagy negyedéves rendszerességgel történő automatikusan befektetésére. Rendszeres befektetéssel Önnek nem kell a piacra lépés megfelelő időpontját kiválasztania. A kevésbé vonzó időszakokban Ön több befektetési egységet tud vásárolni a pénzéből, amelyből a jövedelmező időszakban duplán profitálhat. Egyrészt az Ön befektetésének átlagára alacsonyabb lesz, másrészt megkímélte magát az aggodalomtól, hogy a változó körülmények között a legjobb befektetési pillanatot megtalálja. 

Megnézem az Alap havi termékismertetőjét